četvrtak, 17. studenoga 2011.

SAVJETI ZA UKRAŠAVANJE BOŽIĆNOG DRVCA

U ukrašavanju božićnog drvca najljepše je kad sudjeluje cijela obitelj.
Prije samog početka ukrašavanja odlučite se za stil, boju i vrstu dekoracije,
naprimjer, ako ste se odlučili za "zlatnu" temu tada ćete birati isključivo ukrase zlatne boje ili druge ukrase odgovarajućih boja.
Možete kombinirati dvije boje zajedno, npr. "crvena i zlatna" ili "srebrna i plava", tako da imate veći izbor ukrasa kojima možete ukrasiti drvce.
Na taj ćete način unaprijed znati što vam treba i koje ćete ukrase pripremiti, tako ćete izbjeći skupu kupnju ukrasa koje vam se neće uklopiti u ukupni dojam.

Na količinu dekoracije ne trebate paziti jer na drvcu ne možete imati previše dekoracije, ali samo ako su pažljivo birane...ipak, to ne znači da možete pretjerivati sa ukrasima.
Koristite obojene trake od prirodnih materijala te na njih objesite ukrase koje ste izradili u krugu obitelji, to mogu biti razne kartice sa porukama, sušeno voće, šišarke ili neki drugi ukrasi.
Pojedinačno umotane čokoladice, sušeni čips od jabuke, bomboni, ili ukrasi od papira možete nanizati na deblji konac te napraviti ukrasnu traku od njih.



Prije nego počnete sa ukrašavanjem, izmiješajte veće i manje žaruljice te najprijem njima ukrasite drvce. Žaruljice postavite nešto dublje među grane kako bi dodalo dubinu, tada krenite sa najvećim ukrasima, nastavite sa manjim kuglicama i ostalim ukrasima, a završite sa raznim sjajnim trakama, girlandama i mašnama.

Metalnim sprejevima koji u sebi sadrže blistave čestice ili perlice možete dodatno ukrasiti drvce, tako da će vaše drvce doslovno sjajiti. Koristite sprejeve u boji teme koju ste izabrali.
Ako ne želite koristiti sprejeve u boji tada možete drvce ukrasiti bijelim sprejem koji se koristi kao imitacija snijega.
Možete koristit i male staromodne voštane svijeće koje ćete pomoću konca objesiti na drvce tako da dobije prirodniji i ugodniji štih. Svijeće nemojte paliti.
Tradicionalno, na vrh drvca stavlja se anđeo ili zvijezda čak i ako vam se ne uklapa sa stilom ili bojom uz ostalu dekoraciju zato jer sam vrh drvca je i tako zaseban.

Nema komentara:

Objavi komentar