srijeda, 7. studenoga 2012.

Cinnamon Bread

The Best Cinnamon Bread

Za 8 komada, trebat će vam:

     3/4 šalice rastopljenog maslaca ili margarina
     1 1/3 šalice smeđeg šećera
     1 žličica cimeta
     1 žličica vanilije
     3 paketića keksa od maslaca
"buttermilk" (10 keksa po paketu)
     1 šalica nasjeckanog pekan oraha

SPECIJALNA OPREMA
"bundt pan" - valoviti okrugli kalup za kuglof


     1) Zagrijte pećnicu na 350 °
     2) Namastite "bundt pan"
     3) U malu zdjelu, kombinirati rastopljeni maslac, smeđi šećer, cimet, i vaniliju.  
         Promiješati dok se šećer otopi. Staviti sa strane.
     4) Izrezati svaki keks na četvrtine.
     5) Posipati 1/3 šalice pekan oraha na dno posude.  
         Rasporediti trećinu keksa komada na vrh posipanih pekan oraha.      
                                  Uliti 1/3 sirupa u smjesu preko keksa. Ponoviti slojeve još dva puta.
                                          6) Peći 30 - 40 minuta ili provjeriti čačkalicom.
                                         Kada se kolač ohladi okrenuti ga i izvaditi iz kalupa.

                                                                       Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar